„Детство без сълзи“ помага на деца, които живеят в приемни семейства.

Книгата „Детство без сълзи“ се продава с благотворителна цел. Приходите ще бъдат дарени на Националната асоциация за приемна грижа в подкрепа на приемното родителство у нас.

Средствата от продажбата на книгата ще бъдат инвестирани в дейности за включване на децата и младежите от приемни семейства в обществото:

  • Детски и младежки лагери на деца от приемни семейства;
  • Стипендии за деца и младежи от приемни семейства с висок успех;
  • Допълнителни обучения за по-добро родителство за приемните родители.

Националната асоциация за приемна грижа е родителска организация. В нея членуват основно приемни родители. Организацията има за цел да защитава правата на изоставените деца и да развива по-качествена и отговорна приемна грижа. Повече за Националната асоциация за приемна грижа можете да видите на адрес  www.napg.eu.


Първото издание на „Детство без сълзи“ върна Марти у дома

Светлана, майката на Марти, е българо-мохамеданка. Зачева от неподходящия партньор и семейният съвет решава, че тя трябва да остави новороденото си. Приемната майка, при която настаняват бебето, обаче, е борбена. След първите срещи между родната майка и бебето, Галя е убедена, че Светлана обича своето дете и би направила всичко възможно да си го върне у дома.

Така започна акцията по връщането на Марти у дома. Първо се намери общинско жилище за майката. Приемни родители, хората от МОЛ Пловдив и приятели от цялата страна дариха обзавеждане, вещи и принадлежности за новия дом. Приемната майка и нейното семейство ремонтираха бъдещия дом.

Шест месеца след раждането си Марти се прибра у дома, при майка си. Парите от продажбата на книгата бяха насочени и към закупуването на специализирана инвалидна количка за братчето на Марти – Бисер, който страда от церебрална парализа.

Историята беше разказана в предаването „Такъв е животът“ на bTV.

Двете братчета са заедно.