Категория:  

Белослава, певица:

Като майка трябва да споделя, че историите в книгата „Детство без сълзи“ ме разтърсиха дълбоко и задълго. Приех поканата на Сашо, без да знам колко много ще ми въздействат редовете, които прочетох, и колко трудно ще бъде да остана спокойна докато ги четях. През цялото време мислех как искам да прегърна всички деца, герои в книгата на Сашо, и да поговоря с всички родители от страниците, които прелиствах. Тогава, в студиото, докато четях и едва сдържах вълнението си, разбрах как ние, гражданите на тази страна, забравяме колко много зависи от нас бъдещето и съдбата на един голям брой деца в България, които всяка година се раждат и биват изоставени.

Родителската любов, семейната близост, топлината на майчината ласка и бащината прегръдка, безусловната грижа за едно невинно и чисто създание, са неизменните условия за неговото нормално настояще и бъдеще, неговият шанс за различен живот, неговата възможност за избор, неговата посока.

Между редовете на „Детство без сълзи“ аз прозрях огромната пропаст, която е зейнала между обществото, в което всеки трескаво се занимава със собствените си проблеми, и тези хиляди малки човечета, които всъщност най-много имат нужда от нашата подкрепа, подадена ръка и нежна прегръдка, за да получат своя шанс за по-добър живот. Вярвам, че чрез тази книга дупката ще започне да се смалява, а ние ще започнем да познаваме все повече истинската стойност на доброто, което можем да сторим. Надявам се, че много хора ще подкрепят този проект и ще дарят надежда на по-голям брой деца.

Промяната е въпрос на време. Да поставим солидните й основи заедно!